Újabb két bubópestis-fertőzöttet találtak Mongóliában, egy régió karantén alá került

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Újabb két bubópestis-fertőzöttet találtak Mongóliában, ahol májusban az első két fertőzött már bele is halt a betegségbe. Karantén alá helyezték Hovd városát és a régió egyik külterületét, írja a Moscow Times.

Május elején írtunk arról, hogy egy házaspár feltehetően mormotavese fogyasztása miatt kapta el a bubópestist, ami miatt karantén alá kellett helyezni Ölgilj városát. A település orosz határhoz való közelsége miatt akkor még a határokat is lezárták a mongolok, bár hangsúlyozták, hogy nincs szó járványról. A bubópestis antibiotikumos kezelés nélkül néhány napon belül halálos is lehet, a házaspárt nem is sikerült megmenteni. 

Most egy 27 éves férfinek és egy ismeretlen korú nőnek lett pozitív a teszteredménye, akik a fertőzést követően 146 emberrel kontaktálhattak, akik pedig további 504 emberrel találkoztak. A régiót lezárták, jelenleg nem engedik át a forgalmat a területen. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó