Zuckerberg a Facebookot bojkottáló cégekről: Úgyis visszajönnek nemsokára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mark Zuckerberg nem veszi túl komolyan a Facebookot bojkottáló cégek akcióját, és azt gondolja, hamarosan meg fognak hátrálni. Számos nagyvállalat bejelentette, ezentúl nem hirdetnek a Facebookon, mert a közösségi oldal nem lép fel kellően az ott terjedő gyűlöletbeszéd ellen. 

Az Information nevű techsite cikke szerint ugyanakkor Zuckerberg úgy gondolja, az akció sokkal inkább PR-húzás, mint komoly fenyegetés, így nem is tervez igazán komoly választ adni rá. 

„Nem fogjuk megváltoztatni a működésünket a bevételeink egy kis részét érő fenyegetés miatt, vagy bármekkora részét érő fenyegetés miatt”, mondta a lap szerint a Facebook vezetője.

A cégek bojkottja Zuckerberg szerint inkább a partnerségről és a cégek hírnevéről szóló kérdés, mint gazdasági ügy. „Arra számítok, hogy minden hirdető hamarosan vissza fog térni”, mondta a cég alkalmazottainak a cikk szerint.

A Facebook egyik szóvivője megerősítette a cikk tartalmát, és azt mondta, a vállalat komolyan veszi az ügyet, szerinte haladást ért el a cég a gyűlöletbeszéd ügyében, de elvi alapon, és nem a bevételek szerint alakítják a szabályaikat. 

A Facebook-bojkotthoz szerdára 500 cég csatlakozott. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó