Zuckerberg a Facebookot bojkottáló cégekről: Úgyis visszajönnek nemsokára

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Mark Zuckerberg nem veszi túl komolyan a Facebookot bojkottáló cégek akcióját, és azt gondolja, hamarosan meg fognak hátrálni. Számos nagyvállalat bejelentette, ezentúl nem hirdetnek a Facebookon, mert a közösségi oldal nem lép fel kellően az ott terjedő gyűlöletbeszéd ellen. 

Az Information nevű techsite cikke szerint ugyanakkor Zuckerberg úgy gondolja, az akció sokkal inkább PR-húzás, mint komoly fenyegetés, így nem is tervez igazán komoly választ adni rá. 

„Nem fogjuk megváltoztatni a működésünket a bevételeink egy kis részét érő fenyegetés miatt, vagy bármekkora részét érő fenyegetés miatt”, mondta a lap szerint a Facebook vezetője.

A cégek bojkottja Zuckerberg szerint inkább a partnerségről és a cégek hírnevéről szóló kérdés, mint gazdasági ügy. „Arra számítok, hogy minden hirdető hamarosan vissza fog térni”, mondta a cég alkalmazottainak a cikk szerint.

A Facebook egyik szóvivője megerősítette a cikk tartalmát, és azt mondta, a vállalat komolyan veszi az ügyet, szerinte haladást ért el a cég a gyűlöletbeszéd ügyében, de elvi alapon, és nem a bevételek szerint alakítják a szabályaikat. 

A Facebook-bojkotthoz szerdára 500 cég csatlakozott. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó