Rózsaszín havat találtak az Alpokban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Algák miatt rózsaszínre színeződött az olaszországi Alpokban a Presena gleccser hava.

Egyelőre még vita van a tudósok között arról, hogy hogyan kerülhettek az algák a területre, de korábban már hasonló növényt találtak Grönlandon is.

„Az alga nem veszélyes, ez egy természetes jelenség, amely tavaszi és nyári időszakban fordul elő a középső szélességi körökön, de a pólusokon is” - mondta   Biagio  Di Mauro, aki korábban már tanulmányozta az algát a Morteratsch-gleccsernél Svájcban.

Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

A probléma csak az, hogy az algák gyorsítják a hó olvadását.Normális esetben a hó fehér színe miatt visszatükrözi a napból érkező sugarakat, azonban mivel az algák megjelenésével sötétebb árnyalatot vesz fel a hó, ezért kevésbé tükrözi vissza a fényt, ettől pedig jobban olvad.

A jelenség bár látványos, kifejezetten rossz hír a globális felmelegedés miatt az amúgy is olvadó gleccserekre nézve. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér