Szerbiában annyira kritikus a koronavírus-helyzet, hogy a hétvégén újra kijárási korlátozást vezetnek be

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Aleksandar Vucic szerb elnök keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Szerbiában, különösen Belgrádban újra kritikussá vált a koronavírus-helyzet, ezért a hétvégétől újra kijárási korlátozást vezetnek be. Vucic azt mondta, a tilalom részleteiről később tárgyal majd a járványügyi védekezésért felelős csoport, de ő maga szeretné, ha a pénteken délután hattól hétfőn hajnali ötig érvényben lévőkorlátozás nemcsak Belgrádra, hanem Szerbia egészére vonatkozna.

A helyzet Belgrádban a legrosszabb, de Szerbia más nagyvárosaiban is növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma. A keddi adatok szerint 13 fertőzött halt meg, és 120 ember van lélegeztetőgépen, Vucic azt mondta, a járvány kitörése óta ez volt a legpusztítóbb nap az országban.

A kormány ezért szerdától megtiltotta az 5 fősnél nagyobb csoportok gyülekezését is, erre jön még péntektől a kijárási korlátozás, amit Belgrád vezetése a kormánytól függetlenül is szeretne bevezetni.

Vucic azt mondta, legnagyobb gondja jelenleg az emberek védelme, ezért igyekeznek több lélegeztetőt beszerezni, és naponta 9000 embert tesztelnek. Az elnök a lakosság együttműködését és a népszerűtlen korlátozó intézkedések betartását kérte. Elmondta azt is, hogy továbbra is a Vajdaság számít a vírus által legkevésbé érintett területnek az országban. (B92)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér