11 embert letartóztattak a Mozaik utcai műszaki vizsgás vesztegetési ügyben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

11 személy egy hónapos előzetes letartóztatását rendelte el csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság - jelentették közleményükben. Ők tagjai annak a húsz fős csoportnak, akiket bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsít a rendőrség.

A megalapozott gyanú szerint az érintettek műszaki vizsgabiztosként dolgoztak egy budapesti, Mozaik utcai műszaki vizsgaállomáson. Hivatalos személyként, kormányhivatali tisztviselőként a gépjárművek műszaki vizsgáztatása során 2020 januárjától kezdve gépjármű-kereskedőkkel állapodtak meg abban, hogy rendszeres kenőpénz fejében soron kívül vizsgáztatják le a gépjárműveket, és elnézik a vizsgák során felmerülő szabálytalanságokat.

Az ügyészség most azért indítványozta 11 gyanúsított előzetes letartóztatását, mert tartani lehetett attól, hogy szabad lábon megnehezítik, vagy meghiúsítják a nyomozást.

A bíróság elfogadta az érvelést, a letartóztatásról szóló döntése azonban csak egy gyanúsított esetében végleges, a többi érintett fellebbezett a döntés ellen.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó