Hat milliárd forinttal drágultak a Városligetben épülő új Néprajzi Múzeum kivitelezési költségei

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

6,1 milliárd forinttal, az eddigi 26 milliárd helyett több mint 32 milliárd forintra drágultak a Liget Projekt keretében a Városliget szélére épülő új Néprajzi Múzeum építési költségei - szúrta ki az Átlátszó az európai uniós közbeszerzési értesítőben csütörtökön megjelent dokumentumban.

A drágulásból eszerint 1,7 milliárd forintot a „műszaki tartalom bővülése” magyaráz, 4,4 milliárd forint pedig olyan egyéb építési munkákra kell, amelyek nem szerepeltek a szerződésben, és amelyeknek más ajánlattevőtől való beszerzése nem megvalósítható - írja a portál.

A költségnövekedést a kivitelező indoklása szerint a koronavírus-járvány teremtette vis maior helyzet okozta, aminek következtében a szerződésben rögzített ütemtervhez képest késedelem lépett fel. Erről azonban további részletek nem szerepelnek az értesítőben.

A Néprajzi Múzeum építésével a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, korábban a Puskás Aréna környékét fejlesztő, és a Közszolgálati Egyetem műemlék épületét felújító ZÁÉV Építőipari Zrt.-t és a Magyar Építő Zrt.-t bízta meg, az előkészítő földmunkákat pedig Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. és a Bohn Mélyépítő Kft. végezte 2,5 milliárd forintért.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó