Az Öreg-tó partjára tervezett luxushotel ellen tüntetnek Tatán

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Jelenleg is tart a demonstráció, melyet helyiek és a város barátai szerveztek szombat délutánra a nagy felháborodást kiváltó beruházás ellen, mely szerint az Öreg-tó partján óriási szállodát építenének.

Az ügy részleteit csütörtökön megírtuk, a lényeg az, hogy a Hell energiaitalt is gyártó cégcsoporthoz tartozó Avalon Park Kft. nagyszabású tervei nem nyerték el helyiek egy csoportjának tetszését, viszont a beruházást a helyi fideszes polgármester támogatja.

Mint írtuk, a szervezet kifogásait a tervezett hotellel kapcsolatban nagyjából két csoportba lehet osztani: 

  • egyfelől természetkárosítás, 
  • másfelől az Öreg-tó életének felesleges megbolygatása. 

Szerintük egy ilyen méretű szálloda felépítése, majd működése megbontaná a tó biológiai egyensúlyát, és főleg azokat a madarakat zavarná, amelyek, különösen ősszel, az európai hírű Vadlúd Sokadalom idején hatalmas tömegekben érkeznek ide. A szálloda zavarná a tó szabad megkerülését, és ellenzői szerint az is nagy baj, hogy a tervek szerint a hotelt egy olyan, ma még nem létező úton lehetne autóval megközelíteni, ami egy eddig érintetlen, erdős részen vezetne át.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó