Kétszáz brazil sportoló Portugáliában készül az olimpiára, mert hazájukban tombol a koronavírus-járvány

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A jövő hét végétől kezdve csoportokban összesen kétszáz élsportolót küld portugáliai edzőtáborokba a Brazil Olimpiai Bizottság (COB), miután a legjobbaknak a koronavírus-járvány miatt odahaza nincs lehetőségük megfelelően készülni a 2021 nyarára halasztott tokiói olimpiára.

A COB azután jelentette be az európai tréningsorozat megkezdését, hogy a portugál kormány igent mondott a brazil kérésre. Az olimpiai bizottság közleménye szerint a dél-amerikai küldöttség valamennyi tagját még odahaza, 72 órával az indulás előtt tesztelik, és 

csakis a negatív eredményt produkálók utazhatnak. 

Megérkezésükkor az eljárást megismétlik, s valamennyiüket izolálják 48 órára, amíg az eredmények ismertté válnak.
A COB honlapjának híre szerint a 16 sportágat képviselő brazil olimpikonok közül az első turnusban ökölvívók, tornászok, cselgáncsozók, műúszók és úszók érkeznek. A négy edzőtáborban zajló felkészülési program pénzügyi hátterét a COB biztosítja a repülőjegyek kifizetésével, illetve a szállás és ellátás költségeinek fedezésével.
Portugália kivételesen annak ellenére járult hozzá a dél-amerikai kontingens beengedéséhez, hogy az EU-hatóságok megszigorították kívülállók Európai Unióba való belépését. A világ országai közül az Egyesült Államok után Brazília a második, ahol eddig a legtöbb koronavírusos megbetegedést (1,8 millió) és halálesetet (70 ezer) regisztrálták, és a helyzet változatlanul roppant súlyos.

(MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér