Kötelező Fesztiválvideók, amik be fognak kerülni a Nemzeti Alaptantervbe

videotéka
2020 július 11., 14:24

Már túl lennénk a VOLT-on, és éppen dübörögne a Sound. Helyette mi van? Operatív törzs, debulizáció, maszkban smárolás és a könnyűzene társadalmiasítása. Ha nincsenek fesztiválok, akkor legalább nézzünk fesztiválvideókat. A Videotéka rovat előkotort néhány különleges mozgóképalkotást, amik megtekintésével biztosan enyhíthetőek a fesztiválelvonás tünetei.

1. 1997-ben a Sziget Híradó őskorában készült a Szegény Peti Nagymamája című animációs tragikomédia, aminek alapkonfliktusa, hogy Péter, a punk otthon felejti az uzsonnáját, ezért a nagymamája elhatározza, hogy utána viszi azt a Sziget Fesztiválra, ahol csodálatos és szörnyű kalandok várnak rá.

link Forrás

2. Hasonló élményekben volt része tíz évvel később, 2007-ben Norbinak és Rékának, akik akkor először látogattak ki a fesztiválra, ahol egy piszkos körmű fesztiválozótól és egy Túró Rudi automatától a jeges rémület lett úrrá rajtuk, amit két nagy vödör mojitóval végül sikerült felolvasztaniuk.

link Forrás

3. 2012-ben Allen Stone, a Red Hot Chili Peppers új gitárosa látogatott el a Szigetre, akit Gerendai Károly, a fesztivál atyja soron kívül invitált be a VIP szektorba. Majd kiderült, hogy egy kamusztárt udvarol körbe mindenki, akit Dezső András újságíró talált ki.

link Forrás

4. Nőstényre lesnek a Sziget ragadozói. Csodálatos, mesés, tündéri természetfilm a Sziget Fesztivál különleges lényeiről. Kultúra és szórakozás egyben.

5. Azok voltak a szép idők, amikor még a 444-nek volt saját zenei műsora (egy adást élt meg). Fullra pakoltuk a baszatáskát és közben szeretettel köszöntöttük a bulizni vágyó nézőket! Sound Rotation Rebekával és Danival. Hogy lehettünk ennyire készen?!

link Forrás

5+1. Sajnos kevesen tudnak róla, hogy az Origo nem csak helyreigazításokat közöl, hanem van egy fiatalos, menő, vagány és szexi partiműsora is. Következzen az adás, ami valóban érzi a vibe-ot! Jöjjenek azok, akik nem szarnak be egy kakkukos órától! Íme az utánozhatatlan Fesztiválturisták:

link Forrás

A Videotékaában a videómegosztók mélyén lapuló kincseket ássuk elő, és mutatjuk be. Ha lát ilyet, küldje el nekünk a video@444.hu-ra!