Meghalt a francia buszsofőr, aki a kötelező maszkviselésre figyelmeztetett egy társaságot

külföld
2020 július 11., 08:48

Meghalt a francia buszsofőr, akit öt napja azért vertek meg munka közben, mert a buszon előírt maszkviselésre akart kényszeríteni egy társaságot. A sofőr vasárnap este egy épp felszálló társaságot figyelmeztetett a kötelező maszkviselés előírására, majd, mire azok a felszólításnak nem tettek eleget, az ötvenkilenc éves sofőr megpróbálta megakadályozni, hogy a társaság felszálljon.

A férfit agyhalottra verték, kollégái pedig sztrájkba léptek a dél-franciaországi Bayonne-ban az eset miatt. A busztársaság szolidaritásáról biztosította a tiltakozó. sofőröket.

Veronique Monguillot, a buszsofőr felesége egy szerdai tüntetésen
photo_camera Veronique Monguillot, a buszsofőr felesége egy szerdai tüntetésen Fotó: Jerome Gilles/NurPhoto via AFP

A férfi 5 napig feküdt kórházban, de mivel a megmentésére és felépülésére már nem volt érdemi esély, a család úgy döntött, engedélyezi, hogy az orvosok levegyék az agyhalott férfit az őt életben tartó gépekről.

A rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben, két embert már őrizetbe vettek, és őket elkövetőként gyanúsítják, további két emberrel szemben azért emeltek vádat, mert nem segítettek a bajba jutott sofőrnek, egy ötödikkel szemben pedig az egyik elkövető bújtatása miatt.

Szerdán ezrek tüntettek Bayonne-ban a támadás miatt. (BBC)

Kiemelt videóink