Több tízezren tüntettek Oroszországban egy kormányzó letartóztatása miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az orosz távol-kelet egyik legnagyobb városában, Habarovszkban szombaton több tízezer ember vonult az utcára, miután letartóztattak egy nagyon népszerű kormányzót - írja a Moscow Times. A férfit azzal gyanúsítják, több ember meggyilkolását rendelte meg.

Az 50 éves Szergej Furgal előzetes letartóztatását pénteken rendelte el egy moszkvai bíróság. Furgal állítólag még 15 évvel ezelőtt öletett meg több üzletembert, a kormányzó tagadja a vádakat. A Furgal mögött álló nacionalista Liberális Demokrata Párt közlése szerint úgy 35 ezren vonultak utcára a tüntetők. A becslések szerint a szám 10 és 30 ezer között lehetett. Az egyik helyi lap szerint ez volt az eddigi legnagyobb tüntetés a város történetében. 

A környéken több kisebb tüntetést is tartottak Furgal védelmében. A kormányzó nagyon népszerű arrafelé, 2018-ban a voksok 70 százalékával nyert.

Szergej Furgal pénteken egy moszkvai bíróságon.Fotó: Dimitar Dilkoff/AFP

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér