Videó a balatonfelvidéki bicikliversenyen történt tömeges bukásról

baleset
2020 július 13., 10:28

Vasárnap hatalmas tömegbukás történt az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt után az első körben a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben. Az egyik versenyző akkor azt írta: „Sok versenyen láttam bukást, de itthon hasonlót se. Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk. Én is a patakmederbe zuhantam, megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal.”

Most egy másik versenyző töltött fel videót a bukásról (ami az alábbi felvételen 4 perc 20 másodperc után látható) ezzel a szöveggel: „A legrövidebb és leggyorsabb versenyem eddig. 3km 4perc alatt. Köszönöm a szervezőségnek a »fantasztikus«, remélem, megismételhetetlen és »hozzáértő« szervezést!!!”

link Forrás

A nagyjából 200 fős mezőnyből kb. 50-en estek el közel 70 km/órás sebességnél. Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint 19-en sérültek meg. A londoni olimpikon Lovassy Krisztián is elesett, ő így beszélt a baleset okairól: „Én előre jót nem hallottam a pályáról, annak vonalvezetéséről, kijelöléséről, és felhívták a figyelmet, hogy a lejtő szinte életveszély, mert újra lett aszfaltozva és 80-90 kilométer/órával is könnyedén lehet menni.” Azt mondta, a rajt után „fénysebességgel” lőttek ki az amatőrök mellet, hogy odaérjenek a mezőny elejére, mert a lejtőn szinte borítékolható volt a bukás.