Rendőr elleni bűncselekményekkel gyanúsítják a Clark Ádám téri dudálós tüntetés egyik résztvevőjét

POLITIKA
2020 július 14., 10:10

Kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Clark Ádám téri dudálós tüntetés egyik résztvevőjét. Közleményük szerint a férfi május 18-án, 17 óra körül "a kezében tartott bőrlabdát a mellkasa magasságában tartva a föld felé ejtette, majd annak földre érkezése előtt, célzottan a rendőr alezredes irányába rúgta és azzal eltalálta a rendőrtiszt jobb felkarját".

Ugyanezt a férfit a rendőrök "fertőző betegség elleni védekezés elmulasztása" jogcímen 250 ezer forintra bírságolták. Az Ügyében ugyanaz az alezredes járt el, akit labdával megrúgott. A férfi az ügyészség szerint megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2020. június 17-én emailt küldött az alezredes hivatali emailjére. Ebben személyes meghallgatását kértem, illetve azt írta - az ügyészség megfogalmazásában "rögzítette" -, hogy "...nem szeretnélek fenyegetni...de ha kijövök a börtönből ...amire a szemétséged ítélt...akkor lehet megkereslek... [...] Jobb lenne elengedni a hülyeséget...és a büntetést..."

Az ügyészség szerint "a pénzbírság elengedése érdekében tett fenyegető kijelentés alkalmas volt arra, hogy a jogszerűen eljáró hivatalos személyben komoly félelmet keltsen, ezzel akadályozva eljárását".