Kaleta ügyvédje kilép a szexuálisan bántalmazott gyerekeket segítő egyesületből

jog
2020 július 15., 13:43

A 19 ezer pedofil kép birtoklásával lebukott, állomáshelyéről, Peruból hazahozott volt nagykövetet a hatályos magyar törvények és az ügyész indítványa alapján első fokon 1 év, 2,5 évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 540 ezer forint pénzbírságra, vagyis ha úgy tetszik, képenként 27,5 perc felfüggesztett börtönre és 28,5 forint pénzbírságra ítélte. Az ügyészség elfogadta az ítéletet, de az nem emelkedhet jogerőre, mert a bíróságon mindent beismerő Kaleta Gábor, aki arról beszélt, hogy mélyen vallásos emberként óriási lelkiismeret-furdalása van, fellebbezett a tettestársaiéhoz képest meglehetősen enyhe ítélet ellen.

Kaleta ügyvédje, Mester Csaba épp egy olyan civil szervezetnek, a Fehér Liliom Egyesületnek a tagja, ami a szexuális abúzust átélt gyerekeket segíti. A HVG azt írja, Mester már bejelentette, hogy kilép a szervezetből, pedig az egyesület vezetője, Kugler Gyöngyi klinikai szakpszichológus a lapnak azt mondta, semmi kivetnivaló nincs abban, hogy az abuzált gyerekeket segítő alapítvány egyik munkatársa gyerekpornó miatti ügyben az elkövető védőjeként is eljár.

Mester Csaba nyilatkozik az RTL Klubnak
photo_camera Mester Csaba nyilatkozik az RTL Klubnak Forrás: RTL Klub

Mester korábban ezt mondta a védencéről: „Amikor valaki egy általa elkövetett cselekményt beismer, feltár, szörnyen megbán, terápiákat vesz igénybe annak érdekében, hogy abból a mentális állapotból, betegségből, ami őt a cselekmény elkövetésére sarkalta, kigyógyuljon, akkor úgy gondolom, hogy az ember méltó arra, hogy megfelelő, hatékony védelmet kapjon.”