Lemondott a Volánbusz vezérigazgatója

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Nem sokkal azután, hogy nyilvánosságra került, hogy a MÁV alá rendelik, Dávid Ilona, a Volánbusz vezérigazgatója bejelentette lemondását - írja a 24.hu.

„A rám bízott feladat teljesítése után távozom a Volánbusz Zrt. éléről. 2018 augusztusában a Volán-társaságok újjászervezésére kértek fel, ami a 2019. október 1-jén létrejött integrációval és az azóta eltelt időszakban véghez vitt fejlesztésekkel megvalósult. Az országos vállalat működése hatékonyabbá, átláthatóbbá, eredményesebbé vált, a szolgáltatás színvonala folyamatosan emelkedett” - írja a távozó vezérigazgató. 

Dávid Ilona, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója az Utazz velünk biztonságban címû kampányát bemutató budapesti rendezvényen 2020. június 8-ánFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Szerdán a változást bejelentő közleményben a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya azt írták, az egységes irányítási struktúra megteremtésével megvalósul az a kormányzati szándék, hogy a jövőben az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás, a vidéki lakosok mobilitásának biztosítása, a városi és agglomerációs forgalom pedig a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön át.

Dávid Ilona 2010-ban lett a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, majd 2012–2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be 2018-ban került a Volánbusz és a DAKK Zrt. elnök-vezérigazgatói székébe. 2019. október 1-jétől a regionális közlekedési központok beolvadásával létrejött Volánbusz Zrt. elnök-vezérigzazgatója volt.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó