Lemondott a Volánbusz vezérigazgatója

belföld
2020 július 15., 11:19

Nem sokkal azután, hogy nyilvánosságra került, hogy a MÁV alá rendelik, Dávid Ilona, a Volánbusz vezérigazgatója bejelentette lemondását - írja a 24.hu.

„A rám bízott feladat teljesítése után távozom a Volánbusz Zrt. éléről. 2018 augusztusában a Volán-társaságok újjászervezésére kértek fel, ami a 2019. október 1-jén létrejött integrációval és az azóta eltelt időszakban véghez vitt fejlesztésekkel megvalósult. Az országos vállalat működése hatékonyabbá, átláthatóbbá, eredményesebbé vált, a szolgáltatás színvonala folyamatosan emelkedett” - írja a távozó vezérigazgató.

Dávid Ilona, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója az Utazz velünk biztonságban címû kampányát bemutató budapesti rendezvényen 2020. június 8-án
photo_camera Dávid Ilona, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója az Utazz velünk biztonságban címû kampányát bemutató budapesti rendezvényen 2020. június 8-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Szerdán a változást bejelentő közleményben a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya azt írták, az egységes irányítási struktúra megteremtésével megvalósul az a kormányzati szándék, hogy a jövőben az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás, a vidéki lakosok mobilitásának biztosítása, a városi és agglomerációs forgalom pedig a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön át.

Dávid Ilona 2010-ban lett a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, majd 2012–2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be 2018-ban került a Volánbusz és a DAKK Zrt. elnök-vezérigazgatói székébe. 2019. október 1-jétől a regionális közlekedési központok beolvadásával létrejött Volánbusz Zrt. elnök-vezérigzazgatója volt.