Fél éve tátongott egy nagy lyuk a Dob utcai járdán, megunták, kertet ültettek bele, őket jelentették fel

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Fél évvel ezelőtt jókora részen feltörték az aszfaltot a VII. kerület Dob utca 38. előtti járdán és kiástak egy jelentős lyukat. Mivel a szomszédos házban építkezés folyt, a dolgot a környékbeliek kezdetben természetesnek vették, ám idővel kiderült, hogy a lyuk a környék állandó látványelemévé vált.

Mint látható, a lyuk, amibe a bulinegyed közönsége lelkesen dobálta a szemetet, és pisilt bele, pont a Makery nevű étterem kirakata alatt-előtt van.

Ők pár hónap után megunták a dolgot és a napokban aránylag látványos kézműves biotiltakozásba kezdtek, amennyiben pár növény beleültetésével minikertté alakították át a lyukat:

Erre azonban meglepő hatósági reakció érkezett: a Bulinegyedben mostanában gyakran demonstratívan fellépő közterületesek kedden feljelentették a kiskertet létrehozó éttermet.

“A közterületes felszólított, hogy húzzuk ki a növényeket, de mivel nem tettük, ezért eljárást indítanak ellenünk. Ennek a jogalapja valoszínűleg az, hogy rendezett körülményeket kell biztosítanunk. Csakhogy a 7 hónapos hugyozó gödör eltüntetésével épp hogy a rendezett körülményeket próbáltuk biztosítani.” 

- mondta Lendvai Ádám, az étterem tulajdonosa.

Azóta eltelt egy nap, a hatóságok nem jelentek meg gyalogsági ásókkal, a nagyközönségnek viszont megtetszett a gerillakert és volt, aki újabb növényt ültetett bele.

Most már itt tart a gerillakert:

Az ügyben próbálom elérni az önkormányzatot, már jelezték, hogy foglalkoznak az üggyel, amint válaszoltak, ideírom.


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér