Verekedtek és vizes lufit dobtak egymásra a képviselők a tajvani parlamentben

A tajvani törvényhozók összeverekedtek és vízes lufikat hajigáltak egymásra a pénteki parlamenti ülésükön. Ez már a harmadik paralmenten belüli bunyó, amit a kormányzatot ellenőrző személy kinevezése váltott ki.

A probléma forrása az, hogy a 70 éves Chen Chu-t akarják kinevezni a Control Yuan élére, ami egy olyan nyomozó ügynökség, ami folyamatosan ellenőrzi a kormányt. Az ellenzéki Kuomintang nevű párt (KMT) azonban ellenzi Chen Chu-t, mivel a kormánypárt, a Demokrata Progresszív Párt (DPP) tagja. A KMT azt is kifogásolja, hogy Chen Chu-n kívül 27-ből 14 jelöltnek szoros kötődése van a Demokrata Progresszív Párthoz. 

A mostani verekedésről felvétel is készült, amin az látszik, hogy a Demokrata Progresszív Párt egyik képviselője megüti a KMT párt képviselőjét a szavazás alatt. Nem sokkal később pedig a KMT egyik képviselője dob vízes lufikat a pódium felé, ahol a Demokrata Progresszív párt képviselői esőkabátokkal és mappákkal próbálják kivédeni a támadást. 

Fotó: SAM YEH/AFP

A rendbontás ellenére Chen Chu jelöltségét jóváhagyták, aki korábban azt nyilatkozta, hogy ha ez megtörténik, akkor kilép a DPP-ből és pártatlan lesz. (yahoo.com)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.