A British Airways azonnal nyugdíjba küldi az összes Boeing 747-esét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az easyJet után az Egyesült Királyság második legnagyobb légitársasági, a British Airways (BA) úgy döntött, azonnal kivonja a flottájából mind a 31 Boeing 747-es utasszállítót. A BA flottájának ez csak a tizede, de egyébként a BA-é volt a legnagyobb megmaradt Boeing 747-es flotta a világon. A légitársaság döntése után még kb. 500 Boeing 747-es maradt használatban a világon.

A Boeing 747-est csaknem 6 évtizede használják a légitársaságok, és gyorsasága miatt kedvelt repülő volt.

A Boeing 747-es azonban 4 hajtóművel működik, ezért a fenntartása drága és szennyező, a BA is a koronavírus miatt gazdasági visszaesést igyekszik tompítani azzal, hogy kivonja a repülőket a forgalomból, és helyettük az olcsóbban működtethető, két hajtóműves 787-et vagy a 777-et használja.

Egyébként maga a Boeing is közölte, hogy várhatóan 2022-től nem is gyártanak több 747-est. (Motley Fool)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!