Gyújtogatás állhat a nantes-i katedrálistűz hátterében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pierre Sennes nantes-i ügyész szerint gyújtogatás állhat a szombat reggeli nantes-i katedrálistűz hátterében. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a tűz egyszerre három helyen kezdődött, ez utal arra, hogy valaki szándékosan okozhatott kárt - vélik az ügyészek.

A szombat reggel észlelt tüzet csak délre sikerült megfékezniük a tűzoltóknak, a károk jelentősek. A lángok között pusztult el a Szent Péter és Szent Pál katedrális több festett üvegablaka és 15. századból származó orgonája is.

Bár a tüzet sokan a párizsi Notre Dame tavalyi leégéséhez hasonlítják, a nantes-i tűzoltóparancsnok szerint még idejében megfékezték a lángokat ahhoz, hogy messze ne eshessen az épületben a Notre Dame-i esethez hasonlóan nagy kár, és bár az orgona megsemmisült, az orgonaerkély pedig annyira károsodott, hogy még akár össze is omolhat, a tetőt egyáltalán nem érték a lángok. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó