Gyújtogatás állhat a nantes-i katedrálistűz hátterében

Pierre Sennes nantes-i ügyész szerint gyújtogatás állhat a szombat reggeli nantes-i katedrálistűz hátterében. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a tűz egyszerre három helyen kezdődött, ez utal arra, hogy valaki szándékosan okozhatott kárt - vélik az ügyészek.

A szombat reggel észlelt tüzet csak délre sikerült megfékezniük a tűzoltóknak, a károk jelentősek. A lángok között pusztult el a Szent Péter és Szent Pál katedrális több festett üvegablaka és 15. századból származó orgonája is.

Bár a tüzet sokan a párizsi Notre Dame tavalyi leégéséhez hasonlítják, a nantes-i tűzoltóparancsnok szerint még idejében megfékezték a lángokat ahhoz, hogy messze ne eshessen az épületben a Notre Dame-i esethez hasonlóan nagy kár, és bár az orgona megsemmisült, az orgonaerkély pedig annyira károsodott, hogy még akár össze is omolhat, a tetőt egyáltalán nem érték a lángok. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó