Lassan visszatérnek a szállodahajók a Dunára

turizmus
2020 július 20., 12:08

Miután a koronavírus a dunai szállodahajózást is padlóra küldte, 2020 nyarára lassan kezdenek visszatérni a böhömnagy szállodahajók a folyamra. A Reuters szerint a német Nicko Cruises volt az első cég, ami elindította a szállodahajóit, ők a német Passautól Budapestig utaztatnak, 3 hajóval 6 és 8 napos túrákon.

A társaság egyik, Reutersnek nyilatkozó vezetője azt mondta, régebben 90 százalékos kihasználtsággal közlekedtek a hajóik, most ez az arány kb. 70 százalék. A menedzser bátorított mindenkit a jelentkezésre, hiszen a hajók befogadóképességén kívül más nem limitálja a szállítható emberek számát.

A koronavírus miatt ugyanakkor több óvintézkedést is hoztak, az asztalokat messzebb rakták egymástól, maszkviselést írtak elő a zárt közösségi terekben, és a személyzetnek is szigorúbb egészségügyi előírásoknak kell megfelelnie. Ezen kívül minden utason vértesztet végeznek indulás előtt.

A vendégek nagyobb része német, osztrák és svájci, ugyanis a szintén sokat sétahajózó amerikaiakra, izraeliekre és britekre még mindig utazási korlátozások vonatkoznak. (Reuters)