A jegybank 0,6 százalékra csökkentette az alapkamatot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a legutóbbi ülésén 15 bázisponttal 0,6 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, a kamatfolyosó nem változott.

Az előző, júniusi ülésén a testület szintén 15 bázisponttal 0,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, ami 2016. május 25. óta állt 0,90 százalékon.

Elemzők akkor váratlannak nevezték a monetáris tanács kamatcsökkentését, de a mostani enyhítésre számítottak, mivel Virág Barnabás, az MNB nemrég kinevezett alelnöke a kamatcsökkentés után pár nappal azt mondta, hogy a júliusi kamatdöntő ülésen újabb 15 bázispontos kamatcsökkentést fog javasolni, de azt mondta, „nem opció és nem lehetőség ezen szint alá menni”. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!