A jegybank 0,6 százalékra csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a legutóbbi ülésén 15 bázisponttal 0,6 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, a kamatfolyosó nem változott.

Az előző, júniusi ülésén a testület szintén 15 bázisponttal 0,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, ami 2016. május 25. óta állt 0,90 százalékon.

Elemzők akkor váratlannak nevezték a monetáris tanács kamatcsökkentését, de a mostani enyhítésre számítottak, mivel Virág Barnabás, az MNB nemrég kinevezett alelnöke a kamatcsökkentés után pár nappal azt mondta, hogy a júliusi kamatdöntő ülésen újabb 15 bázispontos kamatcsökkentést fog javasolni, de azt mondta, „nem opció és nem lehetőség ezen szint alá menni”. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.