A jegybank 0,6 százalékra csökkentette az alapkamatot

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a legutóbbi ülésén 15 bázisponttal 0,6 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, a kamatfolyosó nem változott.

Az előző, júniusi ülésén a testület szintén 15 bázisponttal 0,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, ami 2016. május 25. óta állt 0,90 százalékon.

Elemzők akkor váratlannak nevezték a monetáris tanács kamatcsökkentését, de a mostani enyhítésre számítottak, mivel Virág Barnabás, az MNB nemrég kinevezett alelnöke a kamatcsökkentés után pár nappal azt mondta, hogy a júliusi kamatdöntő ülésen újabb 15 bázispontos kamatcsökkentést fog javasolni, de azt mondta, „nem opció és nem lehetőség ezen szint alá menni”. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér