Őrizetbe vették az ukrajnai busz utasait túszul ejtő fegyverest

Terrorizmus
2020 július 21., 19:08

Frissítés: kora este őrizetbe vették a túszejtőt, Arszen Avakov belügyminiszter a közölte, hogy minden túszt épségben kiszabadítottak.

Elengedett három túszt az a fegyveres férfi, aki túszul ejtette egy busz utasait a nyugat-ukrajnai Luckban – közölte Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes.

Azt írta, Jevhen Koval országos rendőrfőnök-helyettesnek sikerült megállapodnia a három túsz (egy gyerek, egy állapotos nő és egy idős asszony) elengedéséről a 44 éves, Makszim Plohojként (Rossz Makszim) bemutatkozó terroristával, akiről idő közben kiderült, hogy a valódi neve Makszim Krivos, és oroszországi születésű ukrán állampolgár.

A foglyul ejtett busz Luckban
photo_camera A foglyul ejtett busz Luckban Fotó: YURIY DYACHYSHYN/AFP

Közben az UNIAN hírügynökség jelentette, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök teljesítette a túszejtő egyik követelését. A terrorista egyik követelése szerint az elnöknek videón orosz nyelven kell arra kérnie az állampolgárokat, hogy nézzék meg a 2005-ben készült, Földakók című amerikai dokumentumfilmet, ami az ipar állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódját mutatja be. (MTI, Sun)