Letartóztatták az amerikai tüntetőket fegyverrel fenyegető fehér férfit és pisztolyos feleségét

külföld
2020 július 21., 04:29

Letartóztatták illegális fegyverhasználatért azt a missouri állambeli házaspárt, akik pisztolyt fogva a tüntetőkre védték a házukat a tüntetőktől. Az esetről egy nem mindennapi kép is készült, ami jól ábrázolja a Black Lives Matter mozgalom kapcsán kialakult hangulatot az USA-ban.

Aki nem emlékezne erre a felejthetetlen képre:

Marky és Patty McCloskey azért rántottak fegyvert, mert állításuk szerint fenyegetve érezték magukat, amikor néhány száz fős tüntető tömeg St. Louis villanegyedébe vonult, hogy a polgármester, Lyda Krewson ellen tiltkazzanak. Krewson állítólag olyan polgárok nevét tette közzé, akik a rendőrség anyagi forrásainak teljes elvonását támogatják.

A fegyveres házaspár tagjai ügyvédek, akik 1988-ban vásárolták meg ezt a XX. század első éveiben egy helyi, német származású milliomos család által olasz minták alapján építtetett, belül is egy reneszánsz palotát imitáló épületet, amit XIV.-XVI. századi eredeti olasz műalkotásokkal zsúfoltak tele.

Ezt a házat védelmezte a házaspárt, de St. Louise legfőbb ügyésze szerint azzal, hogy fegyvert rántottak megkockáztatták, hogy az egyébként békés tüntetés erőszakossá váljon. A pár ügyvédje szerint azonban nem történt bűncselekmény, és mivel az eset egy privát utcában történt, ezért joguk volt megvédeni magukat.

Mike Parson, missouri kormányzója azt mondta, hogy kész élni a kegyelmi jogával, ha az ügyészség vádat emelne a házaspár ellen, ugyanis nem gondolja, hogy a párnak bármennyi időt is börtönben kellene töltenie. (BBC)