Mindenképp lesz luxushotel a tatai Öreg-tó partján, de azt ígérik, az eddig tervezettnél jóval kisebb

vidék
2020 július 21., 19:59

A HVG azt írja, az építtető Avalon Center Kft. meghátrált, a cég ügyvezetője, Tóth Róbert a lapnak azt mondta: az eddig tervezettnél 5000 m2-rel kisebb lesz a tatai Öreg-tó partjára tervezett luxusszálloda – ami ellen helyiek tüntetést is tartottak –, és azt ígérik, egyetlen fát sem vágnak ki, és megegyeznek a civilekkel. Az új tervek szerint az épület átlagosan 7,5 méter magas lesz, a legmagasabb pontja 18,5 méter. Mélygarázst is építeni fognak.

Eredetileg egy 120 szobás hotelt akartak, amit egy, a Hellt is tulajdonló személyek másik cége húzna fel 24 milliárd forintból alig pár méterre a tó partjától. Tata fideszes polgármestere, Michl József korábban a HVG-nek azt mondta, Tatának nagy szüksége van egy ötcsillagos szállodára, „óriási előrelépés lesz Tata turisztikai vonzerejében”. De a bemutatott ötletkép nem tetszett neki, határozatban szakhatósági véleményeket és tanulmányokat kért, és lakossági fórumokat hirdetett.

A tervezett hotel egyik látványterve.
photo_camera A tervezett hotel egyik látványterve. Fotó: Avalon

A HVG azt írja, hogy a szabályozási terv már most is lehetővé teszi, hogy a területen szállodát építsenek, csak nem akkora méretben, mint az eddig bemutatott terveken szerepel, ahhoz még a város szabályozási tervét is módosítani kellene. Tóth Róbert azt mondta, ha az önkormányzat a változtatáshoz mégsem járul hozzá, a jelenlegi szabályok szerint kezdik el a munkát, de a szállodáról nem tesznek le.

Az eddigi tiltakozások előtt Tóth értetlenül áll, a lapnak azt mondta: „Lássuk már be, hogy ez egy magyar tulajdonú cég, amelyik szeretne fejleszteni, amit nem féltetlenül kell támadni.” A városban civilek aláírásgyűjtéssel igyekeznek népszavazást kiíratni a szálloda-beruházásról. (HVG)