Elkezdődtek a felmondások az Indexnél

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Csütörtökön szerkesztőségi értekezletet tartottak az Indexben. A szerkesztőség egységesen azt kérte a vezetőségtől, hogy Dull Szabolcs kirúgott főszerkesztőt helyezzék vissza a pozíciójába. Bodolai László, a tulajdonos alapítvány elnöke azt mondta, hogy erre nem hajlandó.

Szombathy Pál, Bodoldai László és Sztankóczy András az Index dolgozói előtt az állománygyűlésen 2020. július 23-án.Fotó: Bődey János/Index

A szerkesztőség több tagja, Janecskó Kata, Dezső András, Szalai Bálint és Miklósi Gábor is beadta a felmondását. Ezt követően Bodolai László távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott.

A szerkesztőség közleménye:

„Az Index szerkesztősége a július 23-i szóbeli tárgyalás után írásban is kérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy – mint munkáltató – az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába.

A szerkesztőség kérése az volt, hogy Bodolai László mielőbb válaszoljon írásban.

A szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni. »A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni« - írta.”

A részletekkel később jelentkezünk.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó