A kormány 175 milliót különített el a Hableány áldozatainak emlékművére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Hableány hajó tragédiájának első évfordulóján Szijjártó Péter külügyminiszter és Karácsony Gergely főpolgármester együtt jelentették be, hogy a kormány és a főváros közösen állít emlékművet az áldozatok emlékére. Már meg is bíztak egy magyar-koreai alkotópárost, hogy készítse el az emlékmű terveit, amiket az áldozatok családtagjainak kell jóváhagyniuk.

Csütörtök este a Magyar Közölönyben megjelent egy kormányhatározat, amely 175 758 000 forintot különít el az emlékmű felállítására. Az emlékmű fenntartását pedig az átadás után az V. kerületi önkormányzatra bízzák. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó