Litkai Gergely: Honnan fognak most tájékozódni a kormányban azok, akik nem beszélnek idegen nyelven?

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Ma van az első indexmentes nap” - írta szombati Facebook-posztjában Litkai Gergely, a Dumaszínház vezetője. 

„Kérdés, hogy a Kormány és az államapparátus fogaskerekei, akik nem beszélnek idegen nyelven, honnan tudják majd meg, mi történt a világban. Illetve honnan tudják majd meg, mi történt ma egyáltalán. Ha valaki felteszi a kérdést egy elégedett államtitkári tárgyalóban, mi történt ma, már jön is a válasz: mi történjen? Vagy ha megírt valamit az origo.hu, utána kell nézni, hogy ez tényleg megtörtént-e, vagy csak meg lett íratva. Nehéz idők ezek.”

Fotó: Facebook/Litkai Gergely

Az Index-szerkesztőség tagjainak többsége pénteken adta be a felmondását, miután szerdán felmondtak Dull Szabolcs főszerkesztőnek. Az ország legolvasottabb lapjának végével foglalkozott a világsajtó, a mi cikkeinket pedig itt lehet elolvasni róla. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó