A következő hetekben még a távozó munkatársak írják a híreket az Indexen

Média
2020 július 27., 13:56

Az Index távozó szerkesztősége hétfőn közleményben tisztázta, hogy a következő napokban/hetekben még ők készítik az oldalon megjelenő tartalmakat. Ennek az az oka, hogy

bár a felmondásukat benyújtó munkatársaik többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, ehhez a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá.Vagyis a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek.

Emellett a következő hetekben, míg a jelenlegi munkatársainkkal készítjük az újságot, vezető anyagainkban felidézzük, melyek voltak az elmúlt több mint két évtized legjelentősebb, legnagyobb súlyú vagy nekünk legfontosabb anyagai” – teszik hozzá.

link Forrás

Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke múlt szerdán rúgta ki Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd a szerkesztőség tagjai hiába kérték, hogy a szakmai függetlenség megőrzése és a lap jövője érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába. Ezután pénteken szinte az összes munkatárs beadta a felmondását. Ugyanakkor Bodolai a hétvégén már azt állította, hogy folyamatosan kapja a jelentkezéseket az eredeti stáb helyére, és tovább akarja működtetni az oldalt.