A következő hetekben még a távozó munkatársak írják a híreket az Indexen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Index távozó szerkesztősége hétfőn közleményben tisztázta, hogy a következő napokban/hetekben még ők készítik az oldalon megjelenő tartalmakat. Ennek az az oka, hogy 

bár a felmondásukat benyújtó munkatársaik többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, ehhez a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá.Vagyis a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek.

Emellett a következő hetekben, míg a jelenlegi munkatársainkkal készítjük az újságot, vezető anyagainkban felidézzük, melyek voltak az elmúlt több mint két évtized legjelentősebb, legnagyobb súlyú vagy nekünk legfontosabb anyagai” – teszik hozzá.  

Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke múlt szerdán rúgta ki Dull Szabolcs főszerkesztőt, majd a szerkesztőség tagjai hiába kérték, hogy a szakmai függetlenség megőrzése és a lap jövője érdekében helyezze őt vissza a pozíciójába. Ezután pénteken szinte az összes munkatárs beadta a felmondását. Ugyanakkor Bodolai a hétvégén már azt állította, hogy folyamatosan kapja a jelentkezéseket az eredeti stáb helyére, és tovább akarja működtetni az oldalt. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó