Dull Szabolcs: Sosem adtam ki üzleti titkokat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az RTL Híradójának adta első interjúját a menesztése óta Dull Szabolcs, az Index múlt héten elküldött főszerkesztője. Többek közt arról beszélt, hogy az Index.hu Zrt. és a lapot tulajdonló alapítvány vezetőségétől a szerkesztőség nem kapott megnyugtató válaszokat arra, hogy hogyan akarják átalakítani a lapot, ők csak annyit tudtak, hogy a Gerényi-tervként elhíresült koncepció a szerkesztőség végét jelentette volna.

Igaz, erről Bodolai László, az alapítvány később Dullt menesztő vezetője azt mondta, lekerült a napirendről, de a szerkesztőséget erről nem tájékoztatták megfelelően, sőt egy idő után Bodolai titoktartási nyilatkozatokat kezdett aláíratni a cég dolgozóival. Dullnak még a menesztésekor is a főszerkesztői fizetés többszörösét kínálta Bodolai a hallgatásáért cserébe - hangzott el az interjúban.

Miután a főszerkesztő elbocsátása miatt a szerkesztőségből szinte mindenki felmondott, Bodolai egy zárt Facebook-csoportban azzal vádolta meg Dull Szabolcsot, hogy az egész üggyel csak őt próbálta meg lejáratni, valamint üzleti titkokat adott ki az Index konkurenciájának. Dull azt mondta, ő sosem adott ki üzleti titkokat.

„Ebben az ügyben nem én vagyok a hóhér, én az áldozat vagyok” - mondta.

A főszerkesztő azt mondta, nem tapasztalt az Index cikkeinek tartalmára vonatkozó politikai nyomást, viszont a nyomásgyakorlásnak egy formája az is, hogy a szerkesztőség szervezetére érkezik a nyomás.

Arról, hogy a távozó indexesek tervezik-e új lap indítását, a főszerkesztő azt mondta, ezt nem lehet egyik napról a másikra megoldani.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó