Szombathy Pál már nem az Index vezérigazgatója

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szombathy Pál megdöntötte Ződi Zsolt rekordját az Index legrövidebb ideig hivatalban lévő vezérigazgatójaként, míg Ződi hat napot töltött a poszton, Szombathy utcahosszal vert rá: négy nap alatt elfogyasztotta őt a pozíció, vagy ő a pozíciót. Szombathy Pál egyébként még szerepel az Index impresszumában, arról, hogy már nem vezérigazgató, csak Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője beszélt az ATV-nek adott hétfői interjújában.

A Dull Szabolcs főszerkesztőt menesztő Bodolai szerint Szombathy Pál olyan ellenállással találkozott, hogy visszalépett a poszttól, de az igazgatói tanácsban továbbra is részt vesz.

Szombathyt egyébként Bodolai kérte fel a poszt betöltésére, ők ketten álltak ki a Válasz Online egyik korábbi újságírójával az Index szerkesztősége elé, hogy megmagyarázzák, miért küldték el Dullt, és hogyan tudna mégis tovább működni a lap. Abból, hogy azóta a szerkesztőség szinte minden tagja bejelentette, hogy femond, látszik, hogy nem jártak sok sikerrel.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér