Lemond vezérigazgatói posztjáról Árvai Péter, a Prezi társalapítója

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

12 év után visszavonul a vezérigazgatói posztról Árvai Péter, a Prezi egyik társalapítója. A hírt Árvai jelentette be Facebook-oldalán, hozzátéve, igazgatótanácsi elnökként azért ezután is a cégnél marad. A vezérigazgatói posztot Jim Szafranski, a Prezi működési igazgatója veszi át.

Árvai azzal indokolja visszavonulását, hogy mostantól arra szeretne koncentrálni, hogy a vállalkozói lét és az aktivizmus ötvözésével segítsen „az embereknek egymás megértésében”.

„Rá kellett döbbennem, hogy még mélyebb, személyesebb és szívhez szólóbb élményekre van szükség ahhoz, hogy segíteni tudjunk az embereknek az olyan megosztó témákban, mint a klímaváltozás, a szűnni nem akaró diszkrimináció és a lehetőségek vagy az emberi méltóság hiánya. Most, hogy Jimnek köszönhetően több időm lesz, azzal szeretnék foglalkozni, hogy hogyan tudnám a kizoomolás es társadalmi felelősségvállalásból tanult leckéket arra fordítani hogy a legnehezebb kérdesekben is könnyebben tudjunk hidakat építeni . Ehhez szeretnék eszközöket és élményeket létrehozni.”

- írta kissé ködösen jövőbeli terveiről.

Árvai Péter aktivizmusához szorosan kapcsolódik vállalt homoszexualitása. Két évvel ezelőtt a világ harmadik legbefolyásosabb LMBT-vezetője lett a Financial Times és az Out-standing LMBT szervezet százas listáján.

Árvai volt az első kelet-közép-európai díjazott, „az egyetlen nyíltan meleg magyar cégvezető, aki a személyes történetével bátorítást és inspirációt adott a magyar és európai meleg közösségnek, illetve azt is, hogy társalapítóként részt vett a Nyitottak vagyunk kezdeményezés elindításában a sokszínűbb, nyitottabb munkahelyekért, közösségekért."

A Nyitottak vagyunk mozgalomhoz megalakulása óta nagyjából 900 különböző szervezet csatlakozott. Kampányt folytattak több, a nemi egyenlőséggel összefüggő kérdésben, ilyenek voltak a nők és férfiak munkahelyi egyenlőségét, valamint megváltozott munkaképességűeket támogató akcióik.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér