A lengyel miniszterelnök kezdeményezte az Isztambuli Egyezmény alkotmánybírósági vizsgálatát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A lengyel kormány „részben osztja” az Isztambuli Egyezménnyel szembeni aggodalmakat, és „joggal feltételezi, hogy az egyezmény ellentétben áll többek között az állam világnézeti semlegességéről szóló alkotmányos elvvel, valamint sértheti a szülők azon jogát, hogy lelkiismeretük szerint neveljék gyermekeiket”. 

Tüntetők tiltakoznak Krakkóban a kilépés ellen július 24-énFotó: Artur Widak/NurPhoto via AFP

Ezt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök mondta csütörtökön, amikor bejelentette, hogy

kezdeményezte az egyezmény alkotmánybírósági vizsgálatát.Szombaton az igazságügyi miniszter beszélt arról, hogy a kormány kilépne az egyezményből, miután korábban a családügyi miniszter is megtetteArról, hogy mi a baja a lengyel kormánynak az egyezménnyel, ebben a cikkben írtunk. (via MTI) 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó