Rendőrt hívott a buszsofőr, amikor Hódmezővásárhelyen olyanok szálltak fel, akiknek karantént írtak elő

utazás
2020 július 30., 13:20

A Délmagyar beszámolója szerint kisebb pánik tört ki egy Szeged felé tartó, vonatpótló buszon, amikor Hódmezővásárhelyen olyan utasok szálltak fel, akiknek kéthetes karantént írtak el. Ez úgy derült ki, hogy dohányzás közben az egyikük táskájából egy piros papír esett ki, amit többen is úgy értelmeztek, hogy a férfi fertőzött lehet.

Miután kiderült, hogy mindhármuknál ilyen papír volt, a busz sofőrje azonnal jelezte az esetet a diszpéccsernek, aki kihívta a rendőrséget és a katasztrófavédelmet. Ők megállapították, hogy a három utas Romániából léptek be az országba, ezért sza­­bály szerint 2 hétig karanténban kell maradniuk a tartózkodási helyükön, azaz Szegeden, ahová egyébként éppen utaztak.

Ezért a rendőrök a három utast a busz végében elkülönítették a többi utastól, és mehettek tovább.A rendőrség a lappal közölte, hogy az utasok jogszerűen tartózkodnak a járművön. Lőkösházánál léptek be az országba, és szegedi lakcímükre, a kijelölt ka­­ran­­ténhelyére utaztak. A rendőrség közölte azt is, hogy egyébként a buszon többen nem viselték a kötelezően előírt száj­maszkot, így őket figyelmeztetették.