Több mint egymilliárdos megbízást nyert a Jászai Gellért-féle 4iG és két másik cég a NAV-tól

üzlet
2020 július 30., 09:08

A 4iG Nyrt., a Getronics Magyarország Kft. és az ASH Szoftverház Kft. közös ajánlata nyerte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiírt 1,1 milliárd forintos közbeszerzést. Ennek célja szerverek, tárolók és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások beszerzése a NAV részére. A 4iG szállítóként vesz részt a beszerzésben.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai Gellért
photo_camera Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai Gellért Fotó: Kummer János/mfor.hu/BÉT

A 4iG 2018 nyarán olvadt be a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt.-be, majd megsokszorozta forgalmát, nyereségét, és sorban kapta a megbízásokat. Alig egy év múlva az egykori felcsúti polgármester jelentősen csökkentette részesedését a vállalatban, a cégtulajdon döntő része arra a Jászai Gellértre szállt, aki az elmúlt években a Mészáros-birodalom működtetője volt, de időközben összekülönbözött a Mészáros családdal. Ennek részleteiről A százmilliárdos bombaüzlet, amit Orbán inkább elvitt Felcsútról című cikkünkben írtunk.

Idén júliusban Mészáros végképp kiszállt a vállalatból, miután Jászai megvásárolta az Opus Global Nyrt. (9,95%) és a Konzum PE Magántőkealap (11,63%) részvénycsomagját. Jászai ezzel 40-ről 60 százalék fölé növelte a részesedését.