Több mint egymilliárdos megbízást nyert a Jászai Gellért-féle 4iG és két másik cég a NAV-tól

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

A 4iG Nyrt., a Getronics Magyarország Kft. és az ASH Szoftverház Kft. közös ajánlata nyerte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiírt 1,1 milliárd forintos közbeszerzést. Ennek célja szerverek, tárolók és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások beszerzése a NAV részére. A 4iG szállítóként vesz részt a beszerzésben. 

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai GellértFotó: Kummer János / mfor.hu / BÉT

A 4iG 2018 nyarán olvadt be a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt.-be, majd megsokszorozta forgalmát, nyereségét, és sorban kapta a megbízásokat. Alig egy év múlva az egykori felcsúti polgármester  jelentősen csökkentette részesedését a vállalatban, a cégtulajdon döntő része arra a Jászai Gellértre szállt, aki az elmúlt években a Mészáros-birodalom működtetője volt, de időközben összekülönbözött a Mészáros családdal. Ennek részleteiről A százmilliárdos bombaüzlet, amit Orbán inkább elvitt Felcsútról című cikkünkben írtunk.

Idén júliusban Mészáros végképp kiszállt a vállalatból, miután Jászai megvásárolta az Opus Global Nyrt. (9,95%) és a Konzum PE Magántőkealap (11,63%) részvénycsomagját. Jászai ezzel 40-ről 60 százalék fölé növelte a részesedését. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó