Újságírókról írt jelentéseket az amerikai belbiztonság

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium (DHS) amerikai újságírók munkáját figyelte meg, amikor azok az oregoni Portlandben zajló zavargásokról tudósítottak, majd elküldték a róluk írt jelentéseket rendfenntartóknak és más ügynökségeknek.

Külön utaztak két ismertebb amerikai újságírója (Mike Baker a New York Timestól és Benjamin Wittes a Lawfare-től), akik feltárták a visszásságokat a tiltakozások elfojtására a helyszínre vezényelt szövetségi ügynök módszereiben.

A Washington Post tárta fel az ügyet, amiből a szabad sajtó elleni támadásból akkora botrány lett, hogy a miniszter, Chad Wolf vizsgálatot ígért, és azonnal felfüggesztette a gyakorlatot.

Az újságírók, akikről bizonyítottan jelentéseket írtak, vizsgálják a lehetséges jogi lépéseket. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó