6803 helyen lángolt júliusban a brazíliai esőerdő

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

28 százalékos növekedést jeleztek az erdőtüzek számában az előző év azonos időszakához képest a brazil Nemzeti Űrügynökség műholdjai. Méréseik szerint idén júliusban 6803 helyen lángolt az esőerdő.

Brazília szélsőjobboldali elnöke, Jair Bolsonaro határozottan támogatja az erdőirtást, de annyira, hogy tavaly még az erdőtüzeket monitorozó űrügynökség vezetőjét is kirúgta, miután világbotrány lett a lángoló esőerdő.

Bolsonaro a nemzetközi felháborodás hatására idén júlusban tűzgyújtási tilalmat rendelt el, ám ezt a jelek szerint nem tartják vagy tartatják be, a jelenlegi adatok aggasztóbbak a tavalyiaknál, amikor augusztusban és szeptemberben pusztítottak igazán a hatalmas erdőtüzek. Ane Alencar, a brazil Amazonas Környezetkutató Intézet tudományos igazgatója szerint "számíthatunk rá, hog augusztus kemény hónap lsz, szeptember pedig még rosszabb". (Via BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér