Pár fotó kedvéért rongálta meg Canova egyik leghíresebb szobrát egy osztrák turista

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

AZ olasz rendőrségnek sikerült megtalálnia azt az osztrák turistát, aki a hétvégén egy Treviso közelében lévő múzeumban megrongálta Antonio Canova egyik leghíresebb szobrát, a Paolina Borghese mint győzedelmes Vénusz című alkotást, ezt:

Fotó: TIZIANA FABI/AFP

A múzeum biztonsági kameráinak felvételein látható, hogy az 50 év körüli férfi felült a szoborra majd a nőalak mellé dőlve több fotót is készíttetett magáról. Lefelé jövet viszont megcsúszott, és kárt tett a szoborban. A felvételeken az is látszik, hogy észrevette a problémát, de senkinek nem szólt róla.

A rendőrség úgy találta meg, hogy a koronavírus miatt a múzeum által rögzített látogatói adatok alapján lenyomozták a nőt, aki foglalta a férfi jegyét. Később kiderült, hogy a nő a károkozó felesége volt.

A turista beismerte tettét, azt mondta, kifizeti a kárt. (ANSA)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!