Írországban tárolja majd európai felhasználói tartalmait a TikTok

500 millió dolláros beruházásba kezd Írországban a kínai hátterű videómegosztó közösségi médiaplatform, a TikTok: az európai felhasználók generálta tartalmak tárolására alkalmas adatközpontot épít a cég - írja a BBC.

A TikTokra feltöltött videókat, üzeneteket, és más adatokat idáig az Egyesült Államokban tárolták, és Szingapúrban tartottak róluk biztonsági másolatot. Miután azonban Donald Trump elnök az app amerikai betiltásával kezdett fenyegetni, a cég előremenekül. Trump azt állítja, a kínai tulajdonú cég alkalmazásának amerikai használata nemzetbiztonsági veszélyt jelent.

A TikTok kínai anyacége, a Bytendance visszautasítja ezeket a vádakat, de közben aktívan dolgozik azon, hogy USA-beli, kanadai, ausztráliai és új-zélandi működését kiszervezze a Microsoftnak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.