Írországban tárolja majd európai felhasználói tartalmait a TikTok

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

500 millió dolláros beruházásba kezd Írországban a kínai hátterű videómegosztó közösségi médiaplatform, a TikTok: az európai felhasználók generálta tartalmak tárolására alkalmas adatközpontot épít a cég - írja a BBC.

A TikTokra feltöltött videókat, üzeneteket, és más adatokat idáig az Egyesült Államokban tárolták, és Szingapúrban tartottak róluk biztonsági másolatot. Miután azonban Donald Trump elnök az app amerikai betiltásával kezdett fenyegetni, a cég előremenekül. Trump azt állítja, a kínai tulajdonú cég alkalmazásának amerikai használata nemzetbiztonsági veszélyt jelent.

A TikTok kínai anyacége, a Bytendance visszautasítja ezeket a vádakat, de közben aktívan dolgozik azon, hogy USA-beli, kanadai, ausztráliai és új-zélandi működését kiszervezze a Microsoftnak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!