Szivárványnak öltözve titakoztak ellenzéki képviselőnők a homofób lengyel elnök ellen Andrzej Duda beiktatásán

Szó szerint színpompás akcióval titakoztak a frissen beiktatott lengyel elnök homofób uszítása ellen ellenzéki képviselőnők: eleve szivárványszín maszkban mentek el a Szejmbe Duda beiktatási ceremóniájára, ahol kiderült, hogy trükkösen össze is öltöztek. A ruháik színe ugyanis együtt nagyjából kiadta az ismert LMBTQ-jelképet. Ez már a parlament üléstermében is elég jól látható volt

Fotó: WOJTEK RADWANSKI/AFP

de azok kedvéért, akik esetleg nem vették volna észre, a résztvevők a ceremónia után a Szejm épülete előtt összeálltak egy csoportképre:

Fotó: WOJTEK RADWANSKI/AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.