A kormány emberei azt üzenték, hallgassanak, ők összeraktak egy büszke videót az egyetemükről

oktatás
2020 augusztus 10., 07:11

Miután olyan kuratóriumot ültettek a Színház- és Filmművészeti Egyetem nyakába, amelyben egyetlen általuk javasolt ember sem ül, az egyetem oktatói és hallgatói tiltakoznak és válaszokat várnak. A kormánymédia és benne megszólaló új kuratórium különböző módokon üzente meg nekik, hogy ezt abba kellene hagyni.

  • A Pesti Srácok vezércikke arra figyelmeztette őket: „Ide tanulni jártok, nem követelőzni. A nevetek is az: hallgató. Tehát hallgattok, figyeltek.”
  • Rátóti Zoltán színész, az ötfős kuratórium tagja azt mondta a Mandinernek, lesz pénz, javítják a hallgatók életkörülményeit, lesz új kollégium is, „ehhez azonban nagyon üdvözítő lenne, ha mindannak az energiának egy részét, amit a Hallgatói Önkormányzat az ellenállásba fektet, át tudná konvertálni afelé, hogy mi az, amit közösen meg lehet csinálni”.
  • A másik kuratórium tag, Lajos Tamás producer szerint csak „a tanárok által felheccelt és manipulált diákok tüntettek”, és azt is állította a Magyar Nemzetben, hogy „nagyon kevés mostanában az a komoly produktumokat előállító rendező, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, illetve annak rendező szakán végzett.”

Az SZFE hallgatói hétfőn délelőtt videóban reagáltak, amelyet az eredmények bemutatása után azzal zártak:

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem generációkon átívelő örökségét most politikai-ideológiai céloktól vezérelve lerombolják. Ne hagyjuk, hogy egy egyetem szabadságharcát sárba tiporja a hatalom! Kiállunk a jövőnkért, a magyar kultúra jövőjéért!”

link Forrás

Az egyetem egyébként folyamatosan igyekszik megörökíteni, ami velük történik, dokumentálja az eseményeket és adatokkal vitatkozik az ún. kritikákkal. Legutóbbi hírlevelük a június elejétől július végéig tartó időszakról tudósít.