Meghalt Bogdán László író

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Meghalt Bogdán László székelyföldi író, költő, újságíró, a Magyar Művészeti Akadémia tagja – írja a Háromszék napilap.

Bogdán László Sepsiszentgyörgyön született 1948. március 8-án. 1969-től a szülővárosában a Megyei Tükör munkatársaként dolgozott. 1987-től A Hét hetilap szerkesztője volt, majd az 1990-es évektől a Háromszék főmunkatársaként közölt írásokat főleg kulturális és közéleti témákban.

Termékeny író volt, évente több vers- és prózakötetet is megjelentetett. Irodalmi munkásságát több szakmai díjjal ismerték el: többek között 2008-ban Márai Sándor-díjat, 2010-ben József Attila-díjat kapott, és a Román Írószövetség prózadíját kétszer is elnyerte. A Magyar Művészeti Akadémia 2011-ben választotta a tagjává. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!