A brit és ír lóversenyek történetében először nyert olyan ló, aminek a győzelmi esélye 1 a 300-hoz volt

A brit-ír lóversenyek történetében először nyert olyan ló, amelynek győzelmére a fogadóirodák 300-1-hez esélyt adtak.

A He Konws No Fear (Nem ismer félelmet) nevű ló megnyerte az Irish Stallion Farms EBF Maiden versenyt az írországi Leopardstownban, elképesztve a bookmakereket, mivel sokan fogadtak a 3 éves ló győzelmére.

Eddig az Equinoctial nevű ló tartotta a csúcsot, amire 250-1-hez győzelmi eséllyel fogadhattak 1990 novemberében Kelsóban.

He Knows No Fear júliusban mutatkozott be egy limericki versenyen, ahol a 14 rajthoz álló lóból a 12. helyen végzett. Akkor 250-1-hez eséllyel lehetett a győzelmére fogadni. Most egy kései, gyors vágtával, fejhosszal nyerte meg a futamot.

Overdose az Alagi Tréningközpontban, Dunakeszin 2014. február 4-én, mielőtt átköltöztették Dióspusztára.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Leopoldstownban az egyik legnagyobb brit bookmakernél, a William Hillnél 86-an fogadtak a lóra, egy másiknál, a Paddy Powernél kb. százan.

„Ezeket a hősöket vagy isteni sugalmazás érte, vagy igen jó szimatúak, akik látták a pozitívumokat a mai győztes limericki bemutatkozásánál” – mondta a Paddy Power szóvivője. (BBC, MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.