A brit és ír lóversenyek történetében először nyert olyan ló, aminek a győzelmi esélye 1 a 300-hoz volt

csoda
2020 augusztus 13., 19:27

A brit-ír lóversenyek történetében először nyert olyan ló, amelynek győzelmére a fogadóirodák 300-1-hez esélyt adtak.

A He Konws No Fear (Nem ismer félelmet) nevű ló megnyerte az Irish Stallion Farms EBF Maiden versenyt az írországi Leopardstownban, elképesztve a bookmakereket, mivel sokan fogadtak a 3 éves ló győzelmére.

Eddig az Equinoctial nevű ló tartotta a csúcsot, amire 250-1-hez győzelmi eséllyel fogadhattak 1990 novemberében Kelsóban.

He Knows No Fear júliusban mutatkozott be egy limericki versenyen, ahol a 14 rajthoz álló lóból a 12. helyen végzett. Akkor 250-1-hez eséllyel lehetett a győzelmére fogadni. Most egy kései, gyors vágtával, fejhosszal nyerte meg a futamot.

Overdose az Alagi Tréningközpontban, Dunakeszin 2014. február 4-én, mielőtt átköltöztették Dióspusztára.
photo_camera Overdose az Alagi Tréningközpontban, Dunakeszin 2014. február 4-én, mielőtt átköltöztették Dióspusztára. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Leopoldstownban az egyik legnagyobb brit bookmakernél, a William Hillnél 86-an fogadtak a lóra, egy másiknál, a Paddy Powernél kb. százan.

„Ezeket a hősöket vagy isteni sugalmazás érte, vagy igen jó szimatúak, akik látták a pozitívumokat a mai győztes limericki bemutatkozásánál” – mondta a Paddy Power szóvivője. (BBC, MTI)