A közmédia egy 2014-es, balkáni videóról állította azt, hogy az Bogdán László temetésén készült

Média
2020 augusztus 13., 15:31

Július közepén új főszerkesztőre bízták a közmédia honlapjának az irányítását: a hirado.hu vezetője Leitner Attila, a Lokál főszerkesztője, majd a szintén Habony Árpádhoz köthető „nemzetközi hírügynökség”, a V4 Agency vezetője lett. Ez a váltás már látszik is a közmédia honlapján.

Kedden a hirado.hu-n megjelent egy írás, ami Cserdi július végén eltemetett polgármesteréről szól. A „Bogdán László: a cigányoknak Tamás bátya, a magyaroknak Luther King” című cikk Szerencsés D. Márton és Zsolnai György neve alatt jelent meg.

Bogdán László, Cserdi akkori polgármestere előadást tart „Magyar romák, akik szerves részei akarnak lenni az országnak – hagyjuk?” címmel a budapesti Belvárosi Szabadegyetemen 2015. április 1-jén.
photo_camera Bogdán László, Cserdi akkori polgármestere előadást tart „Magyar romák, akik szerves részei akarnak lenni az országnak – hagyjuk?” címmel a budapesti Belvárosi Szabadegyetemen 2015. április 1-jén. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Olvasónk jelezte, hogy a hosszú, oknyomozó portréként és riportként tálalt cikkben, rögtön az elején egy óriási valótlanság szerepel: „Végső búcsú Bogdán Lászlótól - Cserdi 2020.07.24.” címmel egy olyan Youtube-videót ágyaztak be, ami az egykori Jugoszlávia területén népszerű hegedűs, Boban Kosztics (művésznevén Boban Voz) 2014-es, szerbiai temetéséről készült.

photo_camera Fotó: hirado.hu

Itt a teljes, eredeti, 2014-es felvétel a balkáni temetésről:

link Forrás

Már onnan is gyanús lehet, hogy nyáron még a gyász ellenére sem járnak kabátban az emberek, és a kamuvideót feltöltő Archer Dark nevű felhasználó többi videója is minimum furcsa, ráadásul a cikk írói a temetésről úgy írnak, mintha szemtanúi lettek volna.

Frissítés 2020. 08. 14.

A cikkünk megjelenése után a videót egyszerűen kivették az anyagból.