Biden és Harris az első közös beszédükön visszaszóltak Trumpnak

külföld
2020 augusztus 13., 04:20

Joe Biden amerikai elnökjelölt és a nemrég bejelentett alelnökjelöltje, Kamala Harris szerdán először álltak együtt a nyilvánosság elé. Rögtön vissza is szóltak Trumpnak, amiért megjegyzéseket tett Harrisre.

A páros maszkban lépett elő egy gimnázium tornatermében, ahol Biden úgy mutatta be Harrist, mint az első színesbőrű nő, aki alelnökjelölti posztot tölthet be, ha a demokraták megnyerik a választást.

Biden azt mondta, hogy a novemberi választások nagyon hosszú időre fogják megváltoztatni Amerika jövőjét. Biden szerint „Trump máris támadást indított azzal, hogy Kamalát undoknak nevezete és azon nyafogott, hogy Harris mennyire gonosz az ő kinevezettjeivel”.

„Ez nem meglepő, mert a nyafogás az, amihez Trump a legjobban ért. Jobban, mint bármelyik elnök az amerikai történelem során. Meglep bárkit is, hogy Trumpnak problémája van egy erős nővel, és úgy általában az erős nőkkel?” - mondta Biden.Harris azzal nyitotta a beszédét, hogy készen áll a munkára, majd azzal folytatta, hogy szerinte Amerika vezetésért kiállt, miközben olyan vezetője van, aki többet foglalkozik saját magával, mint másokkal.

Harris szerint Trump egy jó gazdasági terjeszkedést örökölt Barack Obamától és Joe Bidentől, de mint minden más örökséget, ezt is sikerült a földbe döngölnie.A Trumpnak való beszólogatáson túl Biden és Harris a kettejük párosát is értékelte.

„Kamala története Amerika története. Sok tekintetben különbözik az enyémtől, de a lényegében nem különböznek egymástól" - mondta Biden hozzátéve, hogy ugyanabból az anyagból varrták őket.

Trump a szerdai sajtótájékoztatón bírálta Harrist, amiért korábban visszalépett az amerikai elnökjelöltségtől arra hivatkozva, hogy nincs a kampányra pénze, most pedig beállt Biden mellé, akit előtte keményen bírált. Trump szerint senki sem támadta jobban Bident, mint Harris, szörnyű dolgokat állított róla, többek között azt is, hogy zaklatott egy nőt. Korábban Bident számos nő vádolta meg azzal, hogy fogdosta és csókolgatta őket. Arról, hogy Biden ennek ellenére mégis miért pont Harrist választotta alelnökjelöltnek, ebben a cikkben írtunk. (BBC)