Karácsonyék piros-fehér díszkivilágítást adnak a Lánchídnak a belarusz tüntetők melletti kiállásként

Budapest
2020 augusztus 17., 17:18

„Nagyrabecsülésünket és szolidaritásunkat fejezzük ki a belarusz tüntetőknek, akik a karhatalom erőszakos fellépésével is dacolva állnak ki a demokráciáért, a szabadságért” - írja közös Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester és öt helyettese.

„Világraszóló gazság történt Fehéroroszországban. Aljas színjátékot rendeztek a választásokból, sárba tiporva ezzel az állampolgárok demokratikus jogait, majd meghamisítva az eredményt, a valódi győztest elzavarták. Márpedig hazugságra és csalásra építeni egy hatalmat, az egyik legnagyobb bűn, amit politikus elkövethet.”
„Budapest vezetése támogatását és együttérzését fejezi ki a belarusz néppel. A Lánchíd díszkivilágítása ma estétől – tiszteletünk jeleként – a tüntetők által használt hagyományos fehérorosz lobogó színeibe, azaz fehérbe és pirosba öltözik”- írják. A hétvégén hasonló gesztust tettek Pozsonyban is, ahol az elnöki palota kapott díszkivilágítást. A magyar kormány ehhez képest nagyon visszafogottan beszél a fehéroroszországi helyzetről.

link Forrás