Óriási medencés bulit csaptak Vuhanban

Több ezren zsúfolódtak össze egy medencés bulin egy vuhani aquaparkban, a kínai városban, ahol tavaly év végén először észlelték az új típusú koronavírust. Az AFP videót is közzétett a partiról, ahol láthatóan senki sem figyelt a távolságtartásra vagy a maszkviselésre.

Az aquaparkba, amit júniusban nyitottak meg ismét, félárú jegyekkel próbálják becsábítani a női vendégeket. 

A 11 milliós Vuhanban áprilisban kezdték fokozatosan lazítani a korlátozásokat, miután heteken át lezárva tartották a várost. A hivatalos adatok szerint május közepe óta nem regisztráltak olyan fertőzést Hupej tartományban, ami nem kívülről került volna be oda.

A tartományi vezetés 400 turisztikai helyszínre kínál ingyen jegyeket a gazdasági újraindítása érdekében. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.