Kásler Miklós kitüntette az Ismerős Arcok tagjait

KULTÚRA
2020 augusztus 18., 20:47

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Fekete Péter, az Emmi kulturális államtitkára kedden átadta a március 15. alkalmából odaítélt művészeti díjakat a Pesti Vigadóban. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15. helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át.

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere átadja a Máté Péter-díjat Galambos Nándor basszusgitárosnak, az Ismerős Arcok együttes vezetőjének a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 18-án.
photo_camera Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere átadja a Máté Péter-díjat Galambos Nándor basszusgitárosnak, az Ismerős Arcok együttes vezetőjének a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 18-án. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Itt többek között kiosztották a kiemelkedő könnyűzenei, dzsesszzenei előadó-művészeti tevékenységért járó Máté Péter-díjat, amit idén Csuka Mónika énekes-zeneszerző és Gayer Ferenc jazz-bőgő előadóművész, zenekarvezető is megkapott. Mellettük megosztottan adományzoták a díjat a kormány kedvenc nemzetirock-együttesének, az Ismerős Arcok zenekar tagjainak: Galambos Nándor basszusgitárosnak, Kovacsik Tamás dobosnak, Leczó Szilveszter billentyűsnek, Nyerges Attila énekes, szövegírónak, Práder Vili gitáros, énekes, dalszerzőnek és Tánczos István szaxofonos, énekesnek.

link Forrás

Kásler nem először díjazta a zenekart: idén 12 millió forint jutott a Nemzeti Kulturális Alap április-májusi miniszteri keretéből a Real Pictures Kft.-nek, hogy filmet készítsen az Ismerős Arcok zenekarról. Tavaly januárban Nyerges Attila frontember még csak egy Államtitkári Elismerő Oklevelet kapott Fekete Pétertől.