Újra kiásták a mohácsi tömegsírokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A pécsi Janus Pannonius Múzeum régészei megkezdték a munkát a Mohácsi Nemzeti Emlékhely III. számú tömegsírjának Sátorhely közelében. A már korábban megtalált, összesen öt tömegsír feltárását 1960-ban, illetve 1976-ban már elvégezték.

Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A csontokat akkor konzerválták és visszatemették, hogy majd egy későbbi, újabb feltárással részletes vizsgálatot végeznek rajtuk. Most a harmadik számú tömegsír újbóli feltárása és további tudományos vizsgálata kezdődött meg antropológusok és régészek közreműködésével. A tudományos vizsgálat várhatóan 2025-ig tart. 

A mohácsi csata újabb értelmezéséről korábban mi is írtunk

A vizsgálatokkal el szeretnék érni, hogy a Mohácsi Nemzeti Emlékhely a későbbiekben a legújabb antropológiai, régészeti, történészeti kutatások eredményeit felhasználva mutassa be a látogatóknak a magyarság egyik legfontosabb sorsfordító történelmi eseményét. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó