Az UTE 9 jéghokisa kapta el a koronavírust

Az UTE jégkorongcsapatának 9 játékosa is pozitív lett a koronavírusteszten, a csapat tagjait a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2 hetes hatósági karantén alá helyezte – közölte az Újpesti Torna Egylet.

A játékosokat hétfőn tesztelte a Megyeri úton a Sportkórház (OSEI) PCR-tesztekkel, miután vasárnap kiderült, hogy az egyik játékos fertőzött. A felnőtt keret harmada lett pozitív. Második teszt a karantén után lesz.

Így szinte biztos, hogy a csapat nem kezdheti el a szeptember elején rajtoló Erste Ligát.

Illusztráció: ELSA/AFP

Az UTE vezetése az U20-as csapatot is 2 hétre karanténba küldte.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.