Gulyás szerint nem kell feltétlenül azonosulni a kitüntetett Raffay Ernő minden mondatával

politika
2020 augusztus 19., 17:13

„Raffay Ernő elismert történész. Nem kell egy történésznek minden mondatával feltétlenül azonosulni ahhoz, hogy egy életműre azt tudjuk mondani, hogy kitüntetést érdemel” - közölte a kérdésünkre a Kormányinfón Gulyás Gergely.

Raffayt Kásler Miklós tüntette ki tisztikereszttel. Mint arról írtunk, a történész több előadásában (az általunk idézett egy 2015-ös, de több ilyen is fellelhető az elmúlt évekből) kifejtette a nézeteit a magyar zsidókról, például így

„bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket a pozíciókból a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban, íme a tanulság emberek”.

link Forrás

Raffay előadásaiban figyelmezteti a hallgatóságát, hogy azért nem szabad beengedni a muszlim migránsokat, mert van már tapasztalatunk a zsidó migránsokról:

„A történelem tényleg ismétli magát. Ha beengedjük a migránsokat, mert liberálisok vagyunk, akkor az lesz a következménye, hogy kivernek bennünket a vagyonunkból, a pozíciókból, mindenhonnan. Ez egy nagyon érdekes dolog. Tudom, hogy ez antiszemitának tűnik, amit most mondok, de ez a tény”.

link Forrás

Raffay arról is beszélt, hogy a Kárpátalján milyen „nagyon nagyon agresszív elzsidósodás” volt.

Megkérdeztük Gulyást, hogy nem vizsgálták-e Raffay antiszemita kijelentéseit, és mennyire férnek bele a kormány antiszemitizmus ellen meghirdetett zéró toleranciájába az ilyen típusú kijelentések. A miniszter válasza:

„Nem szeretnénk oda eljutni, ahova z egyébként Amerikából importált mozgalmak, amik Churchill-szobrokat döntenek most le. Mert Churchilltől sokkal durvább antiszemita szövegeket tudna ön idézni, ha éppen azt idézte volna”.

Szerinte nem helyes gyakorlat kiválasztani néhány modnataot és valakinek ezzel az egész életművét megkérdőjelezni. „Összességében azt lehet mondani,hogy Raffay Ernő egy tiszteletreméltó történészi tudással és életművel rendelkezik, ezt sokáig, évtizedeken keresztül a rendszerváltás utánig senki nem kérdőjelezte meg".

link Forrás
Kiemelt videóink